Sohvaprojektissa päätöksenteko takkuaa. Kauniita kankaita on löytynyt, mutta reunaehtoja on niin monta, että loppukisaan ei ole kenenkään helppo päästä. Parin päivän katsomisen jälkeen se, joka aluksi eniten viehätti (Kobe), on alkanut tuntua liian dominoivalta. Huomioon on otettava sohvan ja tuolien ikä ja aikakausi (1800-luku, Emma eli uusrokokoo), säilytettävät nyörit ja tupsut (punakirjavia), sisustuksen muut elementit (useita käsinsolmittuja itämaisia mattoja) ja oma maku (toivotaan vanhan tyylin säilyttämistä, mutta samalla halutaan keveää ja valoisaa). Ei ole helppoa!

Päätettiin siis hakea lisää malleja. Ensin surffattiin netissä ja sitten haettiin Stockmannilta pari kansiota Lauritzonin ja Sandersonin malleja.

Nyt annetaan taas asian kypsyä, mutta juuri tällä sekunnilla tämä on framilla:

Reunakankaaksi Lauritzonin Mohair villaa (punainen, hyvin lähellä alkuperäistä) ja selkänojan ja istuinosan keskikankaaksi Sandersonin Malwood PR7622/4:

 

Vertailun vuoksi kuva siitä  Sandersonista /Chelsea PR7430/4), joka viime viikolla oli ehdolla ja joka edelleen on kakkosvaihtoehtona. Tässä kuva samasta kankaasta kuin edellisessä postauksessa, mutta vähän eri kohdasta leikattuna:

Tässä nämä kaksi mallia näkyvät samassa suhteessa toisiinsa ja päällystettävän tuolin päälle aseteltuna.

Malwoodissa viehättää sen keveys: kuvio on rauhallisempi kuin Chelseassa. Myös se, että selkänojaan ja istuiosaan muodostuisi yksi selkeä keskikuvio olisi mielestäni parempi kuin runsas ja rönsyilevä kukkameri. Malwoodin kuvio on mielestäni myös jotenkin rokokoo-henkinen, mikä kai tyylillisesti sopisikin Emmaan. Kaiken kaikkiaan minusta se näyttää myös keveämmältä ja vaaleammalta.

No niin, annetaanpa asian jäädä muhimaan.