Sohvaprojekti etenee. Tänään Kati kävi näyttämässä löytöjään. Tuntuu ylelliseltä hemmottelulta, kun asiantunteva ammatti-ihminen käy katsomassa kotini, haastattelee tarpeeni ja etsii ratkaisuja. Olen hyvin kiitollinen!  (Sen verran olen juossut kangaskaupoissa, että omin voimin ei tästä olisi tullut mitään. Asiansa osaavalla ihmisellä on näppituntuma siihen mitä missäkin on ja mikä mihinkin sopii.)

Viimeksi jo sovimme, että emme etene alunperin aikomallani yksivärisen luonnonvaalealla tiellä, joka olisi siis hävittänyt kaikki jäljet alkuperäisestä 1800-luvun sohvakalustosta, vaan pyrimme säilyttämään vanhat tupsut ja koristenauhat ja löytämään ratkaisun, jossa kalusto kunnostetaan alkuperäiseen tyyliinsä sopivalla tavalla.

Kaluston sametit, tupsut ja koristenauhat ovat alkuperäiset, istuinosien Sandersonit ovat äitini valitsemat 1950-luvulla. Mikä alkuperäinen istuinmateriaali on ollut, ei ole tiedossa, mutta Kati arveli niiden olleen joko hyvin sen tyyliset kuin Sandersonitkin tai sitten gobeliinin tyylisiä.

Aika lailla minua jännitti, mitä hän on löytänyt; onko mitään, mikä miellyttää meitä ja mikä sopii kotimme muuhun sisustukseen. Huh, helpotuksen huokaus, kun valtavasta mallimäärästä löytyi kaksi vaihtoehtoa, joita nyt pähkäilemme.

Ensimmäinen (kuva ylhäällä) noudattaa hyvin kaluston nyky-ilmettä. Punainen reunasametti ja keskellä Sandersonin ruusukangas, joka tosin on hempeämmän värinen kuin nykyinen harmaapohjainen, mutta hengeltään samanlainen. Tässä ei voi mennä pahasti metsään, jos tavoitteena on kunnostaa kalusto lähelle nykyistä ilmettään.

Toinen vaihtoehto (Kobe) on sitten aikalailla erilainen:


Tähän ihastuin kovasti. Aluksi arvelin sen olevan liian tumma, mutta mitä enemmän sitä katson, sitä ihastuneempi alan olla. Plussaa on sekin, että tähän kuuluva yksivärinen beessi sametti on täsmälleen vastapäisen sohvan värinen, joten yhteensopivuus muuhun kalustoon on tällä kangasparilla vielä parempi kuin ylemmällä. Myös L. on tähän tyytyväinen. Ylemmästä mallista hän totesi sen olevan hyvin paljon äitini näköinen (jolloin kysyin, että haittaako se )

Onneksi molemmat mallit saivat jäädä meille mietittäviksi. Kankaat tilataan vasta muutaman viikon päästä.

Asia saa nyt jäädä hautumaan.