Tämä on vastaus  Lastun haasteeseen

 

Kotilääkäri-lehdessä esitetty enneagrammi jakaa ihmiset yhdeksään eri luonnetyyppiin, jotka ovat: perfektionisti, auttaja, menestyjä, romantikko, tarkkailija, kyselijä, seikkailija, itsevarma ja sovittelija. Löydän itseäni kaikista paitsi perfektionistista. Lähinnä olen ehkä tarkkailija ja sovittelija.

Omia omituisuuksiani ovat

1. Laiskuus ja mukavuudenhalu.
Tämän ominaisuuden ansiosta minulle ei ole tuottanut mitään ongelmia toipua selkäleikkauksesta. Sohvalla loikoilu ja lukeminen, ajattelu, suunnitteleminen ja haaveilu sekä suklaan syönti sujuvat oikein hyvin, enkä ole kertaakaan pitkästynyt.

2. Uteliaisuus ja kokeilun/opinhalu.
Otan mielelläni selvää asioista ja teen asioita joita en osaa. Kolmisen vuotta sitten ostin digipianon ja ryhdyin opettelemaan pianon soittoa. Olen lapsena soittanut muutaman vuoden. Silloin se oli pakkopullaa ja opiskelu loppui muistaakseni Aaronin pianokoulun punaiseen vihkoon. Kaiken olin unohtanut niin, että enää en muistanut edes f-klaavin nuotteja. Tavoite on oppia soittamaan omaksi ilokseni.

3. Kauneuden kaipuu.
 Nautin kauniista ympäristöstä. Luonto, kaunis maisema, kuvataide ilahduttaa minua suuresti. Merimaisema, jossa näkyy sekä saaria että horisontti on yksi lempimaisemistani. Samoin järven selkä, josta heijastuvan valon vaihtelua jaksan katsoa loputtomiin. Tästä syystä viihdyn hyvin mökillä Punkaharjulla, jossa asumme viitisen kuukautta vuodessa. En kaipaa marketteja enkä ostosparatiiseja.

4. Kilpailuvietin puuttuminen.
Inhoan kilpailutilanteita enkä jaksa kiinnostua muidenkaan kilpailuista. Siksi en katso urheilukisojakaan. Hyviä suorituksia katson toki mielelläni, mutta kuka voittaa, on minulle yhdentekevää. Myöskään väkivaltaa en voi sietää missään muodossa. Minulle on täydellinen mysteeri, miten se voi joillekin olla viihdettä. Koko sana väkivaltaviihde on absurdi.

5. Rakkaus koiriin ja laajemminkin eläimiin. Tämä ominaisuus on ehdoton. Puhun koirille, jopa vieraille vastaantuleville koirille, jos ne pysähtyvät minua tervehtimään. Ja usein ne pysähtyvät!

6. Vankka, dogmeihin sitoutumaton elämänkatsomus.
Uskon, että kaikki uskonnot ovat ihmisen käsitys- ja ilmaisukyvyn ulkopuolisen todellisuuden tulkintoja ja että kaikki uskonnot ovat tässä mielessä yhtä arvokkaita.  Kammoan kaikenlaista uskonnollista fanaattisuutta.