Käännekohta on saavutettu. Huomenna päivä jo pitenee. Talous ja suhdanteet voivat madella missä haluavat, siitä saavat hallituspuolueet ja oppositio riidellä aivan rauhassa. Nyt kuljemme joka tapauksessa jo kohti kevättä, kesää ja valoa!

Kuva: Talven valoa. Tätä kuvaa ottaessani luulin, että meri oli jo kokonaan jäässä, mutta nyt huomaan, että siellähän on vielä joutsen uimassa.

 

Nyt olemme jalkamiehinä. Volvon huolto toimii neuvostoliittolaisella palvelukonseptilla. Puhelimella huoltoon tai töiden vastaanottoon ei pääse ollenkaan. Kun menimme paikan päälle kysymään, josko perjantaina force majeure -tilanteessa korjaamolle hinatun auton tilanteesta olisi jotain tietoa, saimme kuulla, että autoon ei ole vielä koskettukaan.  Siellä se seisoi huoltamon pihalla lumeen hautautuneena samassa paikassa mihin se perjantaina jätettiin. Huomenna ehkä joku ehtii sitä vilkaisemaan. Huoltamoilla toimitaan aikataulutetun prosessin mukaan niin, että kaikki työt tehdään tilausjärjestyksessä. Mitään päivystysmenettleyä siellä ei tunneta. (Terveyskeskuksissa sentään onneksi on erikseen linjat ajan varanneille ja äkillisesti sairastuneille potilaille.) Ymmärrän toki, että kukaan ei voi etuilla, mutta onhan eri asia viedä auto huoltoon ennakoidusti kuin jäädä ilman autoa äkillisesti ja epämääräiseksi ajaksi. Ainakin jouluna.

Vaikka, yllättävästi elämä ilman autoa rauhoittaa. Pysytään kotona ja ostetaan ruoka lähikaupasta. Onneksi meillä sellainen on - ja hyvä onkin, saman perheen pitämä kuin 35 vuotta sitten tänne muuttaessamme, sukupolvi vain on vaihtunut ja on juuri taas vaihtumassa. Onneksi jatkajia löytyy. Kiitos Seppo ja Risto ja kiitos nuoret kun jatkatte hyvää perinnettä!