Fotokoulussa tehdään läksyjä. Tuntuu kuin olisin palannut takaisin yliopistoon tekemään fyskemman töitä ja työselostuksia tai kuin olisin taas töissä tutkijana väsäämässä julkaisua: Methods, Results and Discussion.

Kuvia otetaan, ylivalotetaan ja alivalotetaan. Histogrammeja tutkitaan ja väännellään. Yritetään päätellä, mikä johtaa parhaaseen tulokseen. Lopuksi kirjoitetaan mitä mieleen juolahtaa ja tuotokset lähetetään bittiavaruuteen. Sitten jäädään odottamaan palautetta - ja arvosanaa! Ihan kuin koulussa.

Mutta kamalan hauskaa tämä on! Yllä pari mustavalkomuunnosta. Ja seuraavaksi high key -kuva eli pelkillä vaaleilla sävyillä saatu otos, joka itse asiassa raw-kuvaa korjailemalla onnistuu lähes yhtä hyvin joko oikein tai jopa kolme askelta yli- tai alivalottamalla.

Tämän viikon harjoitelmista tämä on omasta mielestäni onnistunein, joten se saa kunnian olla viikon kuva.

Low key-kuvaa eli kuvaa pelkillä tummilla sävyillä olikin vaikea saada aikaan. Valon heijastus vaikka kuinka tummista esineistä johti aina histogrammin leviämiseen myös vaaleille alueille.

Tässä kävi juuri niin:

 

Lopulta löytyi kohde, joka tuotti histogrammiin vain yhden tasaisesti jakautuneen piikin: tummansininen käsilaukku tummahkon harmaan huovan päällä: Tämäkin aiheutti aluksi voimakkaat heijastukset kun kuvasin ikkunasta tulevassa sivuvalossa. Myötävaloon kuvatessa heijastukset eivät enää osuneet liian vaaleille alueille ja histogrammi pysyi kapeana.

Kyllä leikkiminen on hauskaa! Nuoret eivät varmaankaan tiedä, miten hauskaa vanhana on.

Epäonnistuminenkaan ei haittaa!

 

Viikon kuva haaste 42: Muiden ottamia viikon kuvia löytyy   täältä