Läheinen puisto on ehostettu uuteen kukoistukseen ja leikkikentille on pystytetty monen sortin kiipely- ja leikki-telinettä. Mutta sitten yhdessä kohdassa ovat nämä kuvan telineet, joiden funktio ei minulle aukene. Varmaankin ovat jonkinlaisia liikuntatelineitä, mutta en keksi miten niillä on tarkoitus temppuilla.

Hesarissa oli joskus kauan sitten juttu jostain Helsingin puistosta, jossa oli liikuntavälineitä aikuisia, erityisesti eläkeläisiä varten. Mm. oli rakennelma, jonka päällä saattoi vahvistaa tasapainoaan. Idea vaikutti hyvältä. En vain ole nähnyt sitä toteutettavan.

Kuvassa oleva puomi saattaisi toimia juuri tällaisena tasapainotelineenä, mutta ilman turvakaiteita huonojalkaisen/-selkäisen on vaarallista kiivetä sille keikkumaan. Jos vaikka putoaa ja nilkka nyrjähtää - tai selkä vääntyy.

Puistoissa ja pihoilla on lähes aina väkkyröitä lapsille. Miksei niitä voisi olla myös lapsenmielisille aikuisille, joiden ketteryys  kuitenkaan ei riitä leikkimiseen lasten kiipeilytelineillä.

Sauvakävelylle naurettiin aluksi ja sitä pilkattiin dementiahiihtona ja ties millä nimillä. Nyt laji on vakiintunut ja se on omaksuttu muuallakin maailmassa hienolla nimellä Nordic walking. Kiinalaiset harrastavat tai-jia julkisesti puistoissa. Ei olisi hullumpaa, jos päiväkävelyyn voisi yhdistää kehonhallintaliikkeitä. Steppilauta ja turvakaiteilla varustettu tasapainopuomi kauniissa, mielellään tuulelta suojatussa ympäristössä riittäisivät alkuun. Sosiaalisia suhteitakin jumppapuisto voisi edistää samaan tapaan kuin koirapuistotkin. Niin, oikeastaan nämä asiat voisikin yhdistää: koirien kirmatessa keskenään emännät voisivat vaihtaa omia kuulumisiaan tasapainopuomilla taiteillen. Tai lasten leipoessa hiekkakakkuja vanhemmat voisivat  treenata reisiään steppilaudalla.

Varmaan säästyisi kunnalta rahaakin, kun lonkkamurtumat vähenisivät.