Tämä on motkotuskirjoitus.


On älytöntä motkottaa mainoksista, eihän niitä ole tarkoitettu analysoitavaksi tai tosissaan otettavaksi. Silti, minua suunnattomasti ärsyttää Saarioisten mainos äitien tekemästä ruoasta. Äitien tekemän ruoan kai oletetaan vetoavan lapsen ja aikuisen sisällä asuvan lapsen herkimpiin tunteisiin. Mutta samalla astutaan kaikkien ei-äitien varpaille kahdellakin tavalla.

 Ensinnäkin, eikö Saarioinen rekrytoi ruokaprosessiinsa lainkaan miehiä tai lapsettomia naisia? Kummallista. Kuulostaa melkein syrjinnältä. Milläköhän tavalla Saarioisten henkilöstöprosessi varmistaa työhaastattelussa, että hakija varmasti on äiti? 

 Toiseksi, eivätkö miehet ja lapsettomat naiset muka osaa laittaa hyvää ruokaa? Kyllä minun ruokani on aina hyvin kauppansa tehnyt, vaikka en äiti olekaan.

 Kaiken lisäksi mainoksen kielikin ontuu: minun kielikorvani mukaan ruokaa ei tehdä - ruokaa laitetaan.(Tai ehkä teollista ruokaa sittenkin tehdään.)

Sanoisin, että koko mainos on sieltä, missä aurinko ei paista. Ehkä tarkoitus onkin ärsyttää, jotta mainos jäisi katsojan mieleen. Mainos jää kyllä mieleen, mutta ei varmasti kannusta ostamaan Saarioisten tuotteita.
Taidan jäädä odottamaan metsämansikoita.