Macaroneja olen kuvannut ennenkin, mutta nyt siihen on taas syynsä. Ensinnäkin macaronet ovat luultavasti paras leivonnainen, minkä tiedän, joten ne kannattaa ikuistaa aina kun niitä on tilaisuus maistella.

Toiseksi halusin kokeilla pimeässä illassa keinotekoista sivuvaloa ilman salamaa. Periaatteessa tähän tarvittaisiin joku studiovalo, mutta kun minulla ei ole halua sijoittaa sellaiseen sen enempää rahaa (ne ovat kalliita) kuin tilaakaan (minulla ei ole studiota), saa valolähteenä toimia kirkasvalolamppu, jollaisen sain syntymäpäivälahjaksi. Itse asiassa se antaa hyvän, laajalle tasaisesti levinneen valon.


Joulutähti vaati myös päästä kuvaan.

Vuosi vaihtuu siis kameran kanssa leikkiessä.

Vanha vuosi on kohta paketissa, eikä sen saldo ole pelkästään hyvä: arvostetun ystävän odottamaton menehtyminen sairauskohtaukseen loi kesän lopulle varjon, jota Montysta luopuminen vain syvensi. Maailmantapahtumat eivät nekään Japanin ja Euroopan vaikeudet muistaen mitenkään mieltä ylennä.

Hyvät uutiset taitavat rajoittua siihen, että onneksi asiat ovat edes tässä mallissa - kaikkihan voisi olla vielä paljon huonommin, niin oman perheen kohdalla kuin yleisemminkin. Lasihan on aina joko puoliksi tyhjä tai puoliksi täynnä. Minun lasini on kuitenkin puoliksi täynnä. Skåål!

 

Onnellista Uutta Vuotta!