Ongelmatonta on elämä unelmavaltiossa. Poissa ovat luokkaerot ja tuloerot. Köyhyyttä ei ole, ei työttömyyttä eikä rikollisuutta. Kaikille avautuu maksuton koulutus hyvään ammattiin ja sen jälkeen turvattu työpaikka. Lastenhoito ei myöskään ole ongelma, kun hyvin koulutetut hoitajat pitävät heistä huolen valtion maksamissa päiväkodeissa. Lapset oppivat toimimaan yhdessä yhteisen edun ja yhteisen arvomaailma mukaisesti jo varhain, eikä kenenkään mieleen edes juolahda etuilla tai muuten ajaa omaa etuaan. Valtio pitää huolen siitä, että jokaiselle jaetaan yhteistä hyvää – jokaiselle tarpeensa mukaan.

Ihmisten henkinen hyvinvointi on valtion erityisessä suojelussa. On tunnettu asia, että mikä tietoa lisää, se tuskaa lisää. Niinpä unelmavaltiossa ihmisiä ahdistavan tiedon kulku on estetty. Ulkomaisia vaikutteita ei tulvi ihmisten tietoisuuteen onnen auvoa hämärtämään. Ei turhia uutisia, ei ulkomaista propagandaa, ei kuvia siitä, miten muualla eletään. Kansalaisia suojellaan sekoittavilta ajatuksilta myös pettämättömällä rajavalvonnalla. Rajat ovat avoinna vain valikoiduille vierailijoille. Vastaavasti ulkomaille lähtijät ovat valioväkeä, joiden arvostelukyvystä ja aatemaailmasta on olemassa vahvat näytöt.

Jopa rakennusteollisuus on valjastettu ongelmattomuuden varmistamiseen. Jo rakennusvaiheessa on nimittäin kaikkiin kohteisiin asennettu rakenteisiin upotetut, täysin huomaamattomat mikrofonit, joiden avulla valtion turvallisuusinstituutti seuraa, että mikään ei pääse onnelan ongelmattomuutta uhkaamaan. Ongelmattomuus säilyy ajasta ikuisuuteen, tai ainakin niin kauan kun ulkopuoliset vaikutteet eivät pääse saattamaan ihmisten päähän sekoittavia ajatuksia. Ja jos kuitenkin jonkun yksittäisen ihmisen pää menisi pyörälle ja hän alkaisi ajatella harhaisesti, niin valtion hyvä psykiatrinen hoitosysteemi auttaisi hairahtuneen poloisen taas takaisin tasapainoon. Onnelassa ei ongelmia ole.


Pakinaperjantai, haaste 227: Ongelmattomuus