Vuonna 1948 12-vuotias poika Fintan jättää kotinsa etelä-Ranskassa ja lähtee äitinsä kanssa isänsä luo Afrikkaan. Poika ei ole koskaan tavannut isäänsä. Vanhemmat, italialaissyntyinen Maou ja englantilainen Geoffroy, ovat tavanneet ja rakastuneet ennen sotaa. Sota on erottanut perheen ja sodan jälkeen Geoffroy on siirtynyt Afrikkaan englantilaisen yrityksen palvelukseen.

Laivamatka Onitshaan kestää kauan ja sen aikana Fintan ja Maou saavat esimakua siirtomaavallan tavoista. Onitshaan saavuttua kaikki näyttää synkältä, mutta ajan myötä kaikki kolme ovat omalla tavallaan  rakastuneet Onitshaan. Myyttinen Onitsha nousee kirjassa neljänneksi päähenkilöksi. Ristiriidat siirtomaavallan ja paikallisen kulttuurin välillä kalvavat kirjan henkilöitä ja lopulta perhe joutuu palaamaan Eurooppaan.

Vuonna 1968 Onitshassa on sota, Biafran nimellä.

Kirja on tunnistettavaa Le Cléziota: kieli on tarkkaa ja yksinkertaista. Enemmän kuin tapahtumia, seurataan henkilöiden sisäistä ajatusmaailmaa. Teksti vie mukanaan, sitä on helppo lukea ja tuntuu kuin itse olisi mukana tapahtumissa. Myyttisyydessään Onitsha on kuin satua.