Ikkunaseinät ja kulkureitit vapaiksi ja show voi alkaa.

Taulut turvaan vaatehuoneeeen (38 taulua kannettiin, osa sai jäädä paikoilleen), matot rullalle (10 isompaa + pari pientä) ja muoviputkeen, verhot (20 kpl) alas ja osa pesuun. Kirjahyllyt ja muut huonekalut  maalarinmuovin* alle suojaan. Ikkunallinen vaatehuone tyhjäksi.

Fysiokimppaan, pilatekseen ja kuntosalille voimia ei enää riittänyt. Hyvää kuntoiluahan ikkunaremonttikin on, vaikka selkä tosin ei siitä kovasti kiitä.

 

Forssan Ikkunapojat tekivät hyvää työtä. Vanhat ikkunat poistuivat vauhdilla ja uudet kannettiin sisään.

Alunperin ikkunoiden vaihdon piti tapahtua ulkokautta, mutta lumi esti nosturin käytön.

Nipin napin mahtui uusi ikkuna kääntymään käytävästä pianohuoneeseen.

Puolessatoista päivässä homma tuli valmiiksi. Ikkunasta vilkutan vanhoille ikkunoille hyvästit. Hyvää matkaa kaatopaikalle!

Kelvollistakin tavaraa niiden mukana menee hukkaan. Alakerran naapuri, taitava käsistään ja innokas timpuri, kävi lavalla sahaamassa parvekkeiden saranoita itselleen talteen. Samanlaisia saranoita ei kuulemma enää mistään saa.

Kaikki sujui lopulta hyvin. Uudet ikkunat istuvat irvistelemättä paikoilleen, ja asunto tuntuu lämpimämmältä. Tavaratkin ovat suurimmaksi osaksi jo takaisin omilla paikoillaan ja elämä palaa omille raiteilleen. Ainakin siihen asti, kunnes remontti jatkuu noin viikon päästä ulkopuolisten pellitysten osalta. Sekin tehdään sisäkautta, toisin kuin aluperin oli tarkoitus.

 

* Maalarinmuovi  (ohuen ohut muovikalvo, jonka reunassa on maalarinteippi, muovin korkeus 2,7 m) oli minulle ennestään tuntematon asia. Suojauksessa se on aivan verraton, paljon parempi kuin paksu, painava ja jäykkä muovi.