Kaari Utrio repäisi Iltasanomissa ehdotuksellaan kuolinpillerien jakamisesta terveyskeskuksissa kaikille yli 70-vuotiaille. Näin heillä olisi halutessaan mahdollisuus helppoon poistumiseen elämästä. Utrion mukaan vanhusten nopea kuolema on yhteiskunnalle edullista. Hän toteaa myös, että tähän on tarpeen mennä, jotta suurten ikäluokkien vanhushoidosta selvitään.

Suhtaudun eutanasiaan eli aktiiviseen kuolinapuun tietyissä tilanteissa myönteisesti, mutta Utrion ehdotus on mielestäni ehdottoman vastuuton ja moraaliton.

Olen pitänyt Kaari Utriota täysjärkisenä (vaikka en ole hänen kirjoistaan yhtäkään lukenut), mutta moinen ehdotus osoittaa naisen harkintakyvyn pettäneen. Tai jos hän on vakavissaan, on hänen arvomaailmansa peräisin kolmannesta valtakunnasta (tai Spartasta, eikös siellä epäkelvot vauvat heitetty rotkoon). Jos nimittäin asiaa jatkaa hivenen pitemmälle, voisi samalla menettelyllä ratkaista joukon muitakin yhteiskunnan ongelmia: alkoholistit, raiskaajat ja muut rikolliset, pitkäaikaistyöttömät ja työkyvyttömät. Kaikkien näiden pikainen poistuminen kun olisi yhteiskunnan kannalta edullista. 

Sittenkin luulen, että hänen tarkoituksensa on vain provosoida asiasta keskustelua.