Kuva: aallonmurtaja


Puut ovat nyt kuurassa jo kuudetta päivää. Kaunis luonnonilmiö on saanut toisilleen ventovieraat ihmiset ihmettelemään ja ihailuaan ilmaisemaan. Kukaan ei tunnu muistavan vastaavaa.


Kuva: Hietaniemi


Harmaa on päässyt näyttämään hohtonsa. Yleensähän harmaa – harmaiden ohimoiden charmia lukuun ottamatta – yhdistetään joko tylsyyteen - pääministerin puolisokin jätti tämän kun Matti on niin harmaa – tai epämääräisyyteen kuten harmaa talous.  Harmaan talouden toimijat kiertävät veroja ja jättävät työntekijänsä ilman sosiaaliturvaa. Mutta on niitä harmaita työntekijöitäkin.

Tänään aamulenkillä tapasin tuohtuneen pienen vanhan rouvan, joka kertoi viime keskiviikkona nähneensä miten kolme mustaa, hyvin pukeutunutta miestä heitti nipuittain samanpäiväisiä Länsiväylälehtiä kierrätysastiaan. Rouvapa kysymään mitä miehet tekevät. Yksi miehistä vastasi, että vanhoja lehtiä heitetään. Juu vanhoja, vanhoja lehtiä, vahvistivat toisetkin. Rouva pyysi nähdä yhden lehdistä jolloin joukon pomo yritti kieltää toisia antamasta. Rouva kuitenkin sieppasi yhden ja sai vahvistuksen epäilylleen: keskiviikon lehtihän se oli. Kotiin päästyään rouva ilmoitti näkemästään Länsiväylän jakelijalle.

Pientähän tämä tällainen väärinkäytös on, mutta osoitus tietynlaisesta arvomaailmasta. Miten hölmöinä meitä pitävätkään ne joita yritämme ymmärtää ja auttaa.