Uskomatonta, miten nopeasti koira oppii. Kun meillä leivotaan ja keittiöstä alkaa kuulua sähkövatkaimen pörinä, niin altis apulainen saapuu oitis paikalle. Saatuaan kerran nuolla taikinakulhon on Monty tallentanut aivokuorelleen kyseisen äänen ja taikinan tarjoilun välillä vallitsevan syy-seuraus-suhteen.  

Toinen, yhtä voimakas assosiaatio vallitsee viinipullon avaamisen ja siankorvien välillä. Voisi sanoa, että Montysta on tullut suuri viinin ystävä, vaikka se ei itse viiniä halua edes nuuhkaista. Yhteys selittyy sillä, että isäntäväki ei voi sallia itselleen herkuttelua ilman että parhaalle ystävälle myös tarjotaan jotain sellaista, mitä se arvostaa.

Tänään leivottiin kookos-persikkatorttua. Montyn mukaan ainakin taikina oli oikein hyvää.

Pohja:
75 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Iso purkillinen persikoita viipaloituina

Sekoita voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää vuorotellen vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu sekä maito. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja levitä päälle persikkaviipaleet. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 min.

Kuorrutus:
50 g voita
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1½ dl kookosraastetta
1 kananmuna

Sekoita ainekset kattilassa ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Levitä kuorrutus esipaistetun tortun päälle ja jatka paistamista noin 10 min. kunnes pinta saa kauniin värin.

Valmiin tortun voi lopuksi päällystää tuoreilla mansikoilla, jos niitä sattuu olemaan käsillä.