Haaste: Pakinaperjantai: Niin helppo

 

Suklaakakku

200 g voita
200 g tummaa suklaata
3½ dl vehnäjauhoja
4 munaa
2 dl sokeria

Voitele ja korppujauhota 24-senttinen irtopohjavuoka.
Sulata suklaa ja voi yhdessä, esim. mikrossa. Sulata vain vähän aikaa kerrallaan, ettei suklaa pala.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon hieman jäähtynyt suklaa-voiseos. Kääntele mukaan myös jauhot. Kaada vuokaan ja paista vähintään 12 minuuttia 225-asteisessa uunissa. Jos jää liian raa’aksi jatka paistamista. Kakun on kuitenkin tarkoitus jäädä sisältä löysäksi. Anna kakun vetäytyä viileässä seuraavaan päivään. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Tätä ei voi suositella terveellistä ruokavaliota noudattavalle henkilölle. Mutta koska itsensä pettäminen on niin helppoa, (tumma suklaahan on terveellistä!) voi kakkua huoletta silloin tällöin syödä myös dieettivammainen. Ainakin jos sulkee silmät, eikä heti seuraavana päivänä punnitse itseään.



Vielä helpompi juttu on suklaan syöminen sellaisenaan. Olen uskollinen Fazerin sinisen kannattaja. Sitä söin jo lapsena 1950-luvulla, eikä suklaa siitä mielestäni paljon paremmaksi voi muuttua. Belgialainen suklaa on myös hyvää, mutta se on niin makeaa ja täyteläistä, ettei sitä voi syödä kovin paljon kerrallaan. En tiedä onko tuo sen hyvä vai huono puoli.



Mutta nyt on Fazer tuonut suklaamarkkinoille uusia, pohjoisia makuja - ja kas - sininen on saanut varteenotettavan vaihtoehdon: vadelmamössöllä terästetyn maitosuklaalevyn. Ei lainkaan hullumpaa!