Tässä vastaukseni Lastun ruokahaasteeseen:


Näitä tarvitset:

Lohifileetä noin 400 g
Porkkanoita noin 4-5
Perunoita noin 4
Purjo
Salottisipuleita
Varsiselleriä
Pieni purkillinen kapriksia
Mustia oliiveja
Konjakkia noin 0.5  - 1 dl (hätätilassa sherrykin käy)
Tomaattisosetta noin pari rkl
(Kermaa noin 1 dl)
Oliivi- tai rypsiöljyä noin 1rkl
Suolaa tai kalaliemikuutio tai –fondia
Mustapippuria
Vettä vajaa litra

Tee näin:

Leikkaa salottisipulit, purjo ja perunat pieniksi paloiksi
Leikkaa porkkanat ohuiksi siivuiksi tai tikuiksi.
Kuullota salottisipuleita ja purjoa oliivi- tai rypsiöljyn kanssa mikrossa, noin 1 min. täydellä teholla
tai kuullota niitä pannulla – älä ruskista.

Lado edellä käsitellyt ainekset kattilaan, lisää vesi, suola tai liemikuutio, mustapippurit ja anna kiehua noin 15 -20 min.

Sillä aikaa
Leikkaa lohi nahattomiksi kuutioiksi, noin 2x2x2 cm
Pilko varsisellerit palasiksi ja puolita oliivit

Kun porkkanat ovat melkein pehmenneet, lisää lohipalat, konjakki (tai sherry), tomaattisose ja kerma kattilaan ja anna kiehua noin 10 min. Lisää lopuksi oliivit, kaprikset ja varsisellerit ja anna kiehahtaa vielä pari minuuttia.

Kerma ei ole välttämätön. Ilman kermaa saat kirkkaan kalakeiton (mutta kerman kera siitä saa kaksin verroin parempaa).

Tarjoa lisäkkeenä ruisleipää.